25+ ondernemers uit de buurt

Health @ The Lake Festival

Deelnemers beweging

Pilates wordt over de hele wereld gegeven en stijgt in Nederland ook in populariteit. Pilates is een bewegingsvorm die de bekkenbodem, de rug en de buik enorm sterk maakt. Daarom is Pilates één van de trainingen die je wervelkolom versterkt. Hierdoor verbetert je lichaamshouding. Pilates neem je uiteindelijk mee in je dagelijks leven. Zo worden alle dagelijkse dingen, zoals fietsen, lopen, sporten, tuinieren etc. veel makkelijker en zullen blessures uitblijven. Pilates is een zeer pittige maar bewuste training op de mat maar ook op apparatuur. 
Antoinet de Jong heeft ruim 12 jaar ervaring in het lesgeven en heeft sinds 2020 haar eigen studio in Noord-Scharwoude. Daar kan je dagelijks terecht voor groeps- en privélessen. 

Festival aanbieding: Antoinet geeft een gratis workshop “kennismaken met Pilates.” Voor alle nieuwe deelnemers ontvang je 10% korting op een 10 rittenkaart. 

Stick Mobility Training
Kracht, Flexibiliteit en Controle

Het is enerverend, afwisselend en helemaal nieuw: Stick Mobility! Na een training voel je echt meer ruimte in je lijf! Maak kennis met Stick Mobility, een wetenschappelijk onderbouwd trainingssysteem waarbij je traint met drie sticks, twee grote en een kleine stick. Ze dienen als een hefboom en geven je feedback tijdens de verschillende oefeningen. Reken maar dat je er een sterk fundament van krijgt. En daardoor gaat bewegen stukken gemakkelijker!

Een les van 60 minuten bestaat uit drie onderdelen; mobilisatie van het lichaam, krachttraining en diepe strekkingen tot in het bindweefsel. Zet je door, dan verbetert er veel: je mobiliteit, kracht, flexibiliteit en stabiliteit. Hierdoor verminder je het risico op blessures. Stick Mobility Training is ook zeer geschikt na een revalidatietraject.

Antoinet is de eerste in Nederland die de Stick Mobility Training geeft. 

Festival aanbieding:
Kom bij de Stick Mobility Strand langs en doe mee met een kleine proeftraining en ontvang 10% korting op een privétraining.

Studio West – Ontspanning – verbinding – verandering

Gezondheid en vitaliteit zijn afhankelijk van de aandacht die je geeft aan jezelf en aan je lichaam. De veranderingen in en om je heen vragen jou om mee te bewegen en jezelf te ondersteunen. Yoga brengt jou in beweging en ondersteunt in elk levensfase naar balans.

Specifiek Hatha-Yoga waarbij inspanning en ontspanning met elkaar worden afgewisseld. Staande, zittende en liggende oefeningen zorgen voor meer kracht en souplesse in de natuurlijke beweging. De aandacht voor de adem geeft een voldaan en ontspannen beleving van de les en de periode daarna.

Geraldine is het kloppend hart van de Studio West als docente. Yoga heeft haar zo’n 15 jaar geleden veroverd, maar sinds 5 jaar is zij er volledig aan gewijd. De gemiddeld 10 lessen per week worden gegeven in Obdam en Noord-Scharwoude. De lessen zijn altijd anders opgebouwd met vertrouwde elementen en door de seizoenen heen zul je daarmee niet alleen jouw gezondheid, maar je vitaliteit positief stimuleren.

Kom je het zelf ervaren?

Festival aanbieding: 
Geraldine geeft een gratis Hatha-Yoga workshop. Starttijd is om 14:30. Tevens staat zij op de markt met een gevulde kraam waar je de zintuigen kunt prikkelen. Kom ook kijken voor leuke, maar ook fijne zelfzorg artikelen om jezelf thuis te verwennen en te herinneren!

Praktijk Straal ⎻ Kinderyoga 

Bij praktijk Straal kan je terecht voor massage en yoga voor kinderen van 2 tot 12 jaar. In een maatschappij die steeds drukker, complexer en meer prestatiegericht wordt, kunnen kinderen de verbinding met hun van nature aanwezige innerlijke kracht kwijtraken en uit balans raken. Concentratieproblemen, slecht slapen, stress en drukke kinderen kunnen het gevolg zijn. Wampie Pothast wilt d.m.v. massage en yogalessen de kinderen:

  • Lichamelijk en emotioneel meer in balans te brengen
  • rust te geven en leren beter te ontspannen
  • meer zelfvertrouwen te geven
  • in hun kracht te zetten
  • plezier laten beleven
  • laten STRALEN!

Wampie geeft tijdens het festival gratis een proefles kinderyoga. 

Dansklooster 

We verlangen temidden van het leven naar momenten van rust en ontspanning. Dat er voor jou wordt gezorgd met aandacht met verrassingen die je ziel laten sprankelen.
Ruimte om los te laten, echt jezelf te zijn. Dans klooster bestaat uit Coby en Michael en heeft tot doel meer vreugde in het leven te brengen. Om tijdens de retraites de mensen uit te nodigen weer contact met zichzelf te maken.

Het Dansklooster biedt dansdagen, mini-cursussen en retraites aan.
Kom tijdens het festival heerlijk met koptelefoon op dansen en genieten van de rust en de ruimte. 

ChiLates 

Denisa Silvanove is geboren in Slowakije en woon inmiddels al ruim 25 jaar in Nederland. Zij is Tenniscoach, Pilates docent en Ayurvedische massage Therapeut. 

ChiLates is een combinatie van Pilates, Qi-Gong, Tai-Chi en Yoga. De basis vormen pilates oefeningen. Bij Chilates wordt er gewerkt aan flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam . De vele rek-en strekoefeningen hebben invloed op de organen, wat volgens Oosterse wijze een directe uitwerking op de meridianen en emoties heeft.

Festival aanbieding: 
Denisa geeft een gratis workshop ChiLates.

Prana Yoga – Yin yoga

Paul Grilley heeft deze vorm de laatste 15 jaar weer leven in geblazen door er veel over te publiceren en te laten zien dat deze vorm van yoga naast alle yang-vormen een plaats verdient. Yin yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten.

Het is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord.  Yin yoga houdingen worden dan ook op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tussen 2 en 5 minuten). Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever. Dit wederom stimuleert meer opening en ruimte in ons lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.

Abtal richt zich vooral op Yin yoga omdat de maatschappij tegenwoordig overwegend ‘yang’ van aard is. Voor veel mensen geldt dat ze een druk bestaan leiden, de lifestyle is naar buiten gericht. En consumptie en het belang van het uiterlijk worden gestimuleerd. Door een tekort aan yin energie, ofwel het uit balans zijn van yin en yang, komen stress, depressie en fysieke kwalen steeds vaker voor.

Yin yoga geeft je letterlijk ruimte.

Festival aanbieding:
Abtal geeft een gratis Yin yoga workshop.

René Valk – Wim Hof Trainer en meer!

René coacht, deelt kennis en is je grootste supporter. Samen met jou kijkt hij hoe je de elementen ademhaling, voeding, bewegen en koude training kunt combineren op een manier die bij jou past. Zodat je gezond, snel, fit en flexibel blijft. Fysiek én mentaal.

Zijn aanbod:
Follow Me.
Wim Hof Workshops.
Vergaderbreaks.
Bouw je team.
Ademhalingscoaching.

Op het Festival geeft René een ademhalingsessie en ontdek wat René voor jou kan betekenen. 

Yoga Omkar 

“Klassieke Hatha-, Yin-, Vinyasa Yoga, Yoga Nidra, personal yoga coach, Reiki en Hypnotherapeut in Alkmaar omgeving Daalmeer. De les wordt gegeven door internationaal gediplomeerd yogadocent Rene van Stigt (E-RYT-500). Dit vindt plaats in een kleine groepen waar je persoonlijk aandacht krijgt. Hierdoor is er ruimte om de student correct te begeleiden. Dus niet zo massaal als bij een sportschool. Heb je altijd al yoga willen doen maar nog geen geschikt moment hiervoor gevonden? Ik nodig je van harte uit om naar mijn lessen te komen. Dat is voor iedereen mogelijk, ongeacht leeftijd of ervaring. Ik heb meer dan 3100 uur leeservaring opgedaan de afgelopen periode “

Festival aanbieding:  Diegene die op deze dag zich aanmeld, geef ik 4 yoga proeflessen voor de prijs van 3. Ook geef ik op en Reiki of Hypnotherapie behandeling 15% korting bij de eerste behandeling.

Gloedt – gezonde leefstijl  Samen-werken-aan-jezelf  

Runningtherapie is een bewezen effectieve aanvulling op reguliere behandelingen voor mensen met burn-out klachten, milde depressie klachten, angsten en andere milde psychische klachten. Het zet je denken stil, helpt sombere gevoelens te verminderen waardoor minderen of stoppen met medicatie mogelijk is. Runningtherapie helpt je uiteraard ook gezonder en vitaler te worden zowel mentaal als lichamelijk. Daarnaast helpt het structuur te brengen in je dagritme, geeft het je zelfvertrouwen om problemen aan te pakken, maakt het je hoofd helder en kan je beter slapen. Bovendien is het altijd in de buitenlucht en voor ieder niveau (starter en ervaren loper).

Chantal is fysiotherapeut en leefstijlcoach werkt al geruime tijd met mensen die willen werken aan een gezonde leefstijl zonder medicijnen.  

Festival aanbieding:
Tijdens het Health @ The Lake Festival geeft Chantal 2x een Runningtherapieworkshop van 30 minuten.

Na aanmelding krijg je een sessie van 60 minuten Runningtherapie gratis

Eye Openers Therapy 

Annet Sombroek werk al jaren met paarden. Ze heeft haar eigen manege/rijvereniging gehad. Is  jurylid (KNHS) geweest en heeft opleidingen verzorgt voor paardenhouderij (KWPN). 

Nu verbind Annet al haar kennis en ervaring met paarden en haar eye-openers- therapie (van Anneloes Spaargaren) door stilte wandelingen te paard in het geestmerambacht voor kinderen en volwassen aan te bieden. Het bijzondere van een paard is dat het paard in het nu leeft. Als een kind bijvoorbeeld gespannen is dan kan de energie van het paard heel ontspannen werken. Tussen de paarden kan je zijn wie je bent. Tussen de paarden is er alleen hier en nu. 

Tijdens het festival kan je Annet en haar twee lieve Shetland Pony’s ontmoeten. 
Bekijk ook het bijzondere boek  Van Wonden naar wonderen van Annelies Spaargaren